Известие

Collapse
No announcement yet.

Предницата скърца????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предницата скърца????

здравейте, от скоро започна да скърца когато времето се позагрее и когато мина през легнал полицай или е качвам на тротоара се чува скърцане от предницата. някакви насоки можете ли да ми дадете???

При мен скърцаше зверски от дясно от тампоните на горния носач. Обикновено те скърцат най много, но може и доста други неща да са. Така че най добре да я видят в сервиз.

Смених само тампоните, шарнира си беше отличен. Струваше ми 2х16 лв за тампони и 20лв труд при майстор приятел.

Имах пак скърцане и на 156цата навремето, също беше от горните носачи. Първо смених долните-спря да тропа, но продължи да скърца. Смених и горните и настана пълна тишина.

Тампоните им зверски се разсъхват и почват да скърцат.
    Ако сменяш само тампони - задължително качествени и задължително гресиране!
    Почети, има доста писано из форума.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Друг вариант е да смениш целия горен носач, за около 60лв. се намират. Иначе ти излиза наполовина, но при мен пак започна да скърца след смяна. Новото си е най-добре май.
      156 2.4JTD 136PS Sportwagon

Comment

Абе хора гресирайте ги тези тампони на горните носачи и няма да ги чуете вече.При мен нови негресирани носачи се ръзскърцаха на втората седмица и пак ги свалях.След гресирането вече една година са пълна тишина.Според мен е най добре да се гресират със силиконова грес.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Започне ли да скърца, не ги чакайте въобще ами гресирайте защото скърцането е триене на сухо и следователно износване.Аз гресирах с така наречената морска грес, че такава имах под ръка, но и със силиконова става да.
          _156_2,4_JTD_136hp_-EX
          156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Друг вариант е да смениш целия горен носач, за около 60лв. се намират.

Къде се намират по 60 лева че на мен ми трябва точно такъв за 60 лева ?
            Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

Comment

Аз не бих заложил на носач за 60 лева! А и защо трябва да го сменяш, след като не си сигурен кое точно скърца. Ако е тампон на горен носач, може просто да го смажеш, Ако път е заминал тампона, сменяй само тампона и пак мажи с грес. За разлика от тампоните на долните носачи, горните могат да се смазват. Друга възможност е да ти скърца шарнира на долния носач.

Comment

Аз ще поръчвам комплект носачи от Германия и един горен излиза 30 евро + 40 лв. за доставката. Носачите би трябвало да са ОК, все пак са нови, не са китайски и се продават в Европа. Писал съм в дългата тема "комплект носачи", така че пратете лично съобщение да се комбинираме за трнспортните разходи.
                156 2.4JTD 136PS Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
                  Друг вариант е да смениш целия горен носач, за около 60лв. се намират.

http://www.mister-auto.bg/bg/nosach-...8809_g273.html
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 18:51. Основание: .

Comment

Working...
                  X